Kören


Forssaängkören är en kör med anor. Redan 1967 började kören förgylla trakterna runt Borlänge med sin stämsång. Kören, som drivs av Borlänge Musikskola, är indelad i fyra stämmor, sopran 1, sopran 2, alt 1 och alt 2. Under åren har kören gjort bejublade konserter i såväl Sverige som utomlands och den senaste resan gick till Krakow i Polen. En givande resa som innebar både konserter och studiebesök i Auschwitz. Kören har också medverkat ett antal gånger i både radio och tv. Höjdpunkterna är många och en av dem är kör SM 1997 då Forssaängkören tog hem vinsten under ledning av Stig-Arne Karlin.

Idag är vi cirka 25 glada tjejer i åldrarna 13-19 år som sjunger i Forssaängkören. I sångpedagogen Leena Kalliokoski och pianisten Maria Cervin har vi två fantastiska körledare. Tillsammans med dem bildar vi en härligt sjungande familj med fin sammanhållning. Vi umgås även utanför repetitionerna och lär oss så mycket mer än stämmor och sångteknik. Vi får chansen att utvecklas tillsammans och gör det med ett gemensamt mål: Att ha roligt!

Konsertåret brukar vara både varierande och utmanande. De framträdanden som är bestående är vårt luciatåg i Stora Tuna kyrka och ”Musik i julbrådskan” i Hagaskolans aula. En vårkonsert under ”Musikskolans vecka” är också återkommande och hålls i Missionskyrkan. Utöver detta arrangerar vi även egna konserter och medverkar på andra spännande evenemang.

Låter det här intressant? Går du på högstadiet eller gymnasiet, gillar sång, glädje och gemenskap så tveka inte att söka till Forssaängkören! Anmäl dig här eller till Borlänge musikskola så tar våra körledare kontakt med dig och bokar in sångprovstid. Vår familj kan inte bli för stor!